Ondanks schandalen kleiner verlies en meer omzet voor Uber

Ondanks de schandalen die rondom het bedrijf zweven, heeft Uber in het tweede kwartaal van 2017 minder verlies geleden. Dat schrijft Axios. Uber maakte van april tot en met juni een verlies van 645 miljoen dollar. In de eerste drie maanden van dit jaar kwam het verlies uit op 708 miljoen dollar.

Het taxibedrijf laat zien steeds minder verlies te maken. In het laatste kwartaal van 2016 ging het nog om 991 miljoen dollar. In heel 2016 leed het bedrijf een verlies van ongeveer 3 miljard dollar. Uber is niet verplicht om financiële informatie naar buiten te brengen, aangezien het geen beursgenoteerd bedrijf is.

Ondanks de massieve financiële verliezen die Uber maandelijks leidt, wordt het bedrijf gewaardeerd als ’s werelds meest waardevolle startup. Investeringsmaatschappijen zien in het bedrijf vooral een grote belofte. Pas als een groot deel van de markt in handen is, gaat het bedrijf zich richten op het maken van winst. Ondertussen proberen ook andere taxibedrijven de markt te veroveren, zoals Lyft.

Het bedrijf wordt de laatste maanden omgeven door schandalen. Het gaat onder meer om seksisme, rechtszaken en het gedrag van de inmiddels afgetreden CEO, Travis Kalanick. Toch wist het bedrijf in omzet te groeien. In het tweede kwartaal haalde het 1,75 miljard dollar binnen, vergeleken met 1,5 miljard een kwartaal eerder.

Het bedrijf heeft nog 6,6 miljard dollar aan reserves op de bank staan.