Ministerie van Justitie VS onderzoekt Uber vanwege mogelijke omkoping

Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten doet onderzoek naar Uber. De taxidienst heeft mogelijk hooggeplaatste mensen buiten het land omgekocht, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Het ministerie bekijkt nu of het bedrijf de wet die verbiedt om mensen in het buitenland om te kopen om deals te verzekeren heeft geschonden. Het onderzoek bevindt zich volgens ingewijden nog in een vroege fase. Uber heeft verder beloofd mee te werken en wil mogelijke vragen beantwoorden.

De taxidienst ligt met dit onderzoek voor de tweede keer onder een vergrootglas bij het ministerie. In mei onderzocht het ministerie een schaduwapp van het bedrijf. Met die app werden wetshandhavers misleid.

Khosrowhahi

Volgens TechCrunch is vannacht ook duidelijk geworden dat Dara Khorowshahi inderdaad de nieuwe CEO is van het bedrijf. Dit is officieel bekendgemaakt in een e-mail aan het personeel. Het was al bekend dat er een nieuwe CEO was, maar een naam werd nog niet bekend gemaakt. Op basis van ingewijden was echter al duidelijk dat het om Khosrowshahi ging.

De nieuwe directeur maakt een overstap van Expedia. In een brief aan de werknemers van dat bedrijf zegt de man dat hij bang is voor zijn nieuwe positie.”Ik zit al zo lang bij Expedia, dat ik ben vergeten hoe het is om buiten dit bedrijf te leven.”