OnePlus werkt aan een eigen Smart TV die mogelijk in 2019 verschijnt

OnePlus-6

OnePlus gaat zich op een nieuwe markt storten. Het Chinese bedrijf maakt inmiddels al 5 jaar betaalbare smartphones, en gaat nu ook televisies maken. Dat zegt oprichter Pete Lau tegenover Business Insider. De eerste televisie van het bedrijf komt mogelijk volgend jaar al op de markt.

Veel details over de televisie zijn er nog niet, maar volgens Lau wordt er “groot gedacht”.  “We hebben het gevoel dat de huidige markt van televisies nog steeds vrij traditioneel aanvoelt qua functionaliteit en ervaringen. Ze hebben het internet nog niet goed geïntegreerd in de ervaring, en de ervaring komt nog niet overeen met wat we verwachten in de huidige verbonden gemeenschap.”

Lau zelf zegt dat er een premium televisie wordt gemaakt, met bijbehorende specificaties. Welke specificaties dat precies zijn, is nog onbekend. We weten dus nog niet of het apparaat een 4K-resolutie of HDR krijgt.

Visie

Maar een visie is er al wel. Zo moet de televisie slim worden en beter verbonden worden met je smartphone. De verbinding tussen de twee apparaten moet naadloos worden. Maar er moet ook een naadloze verbinding komen tussen de televisie en andere apparaten als de Amazon Echo en de Google Home.

Daardoor moet je dus eenvoudig je foto’s en video’s op je televisie kunnen tonen, zonder gebruik te maken van een app of een dienst van een derde partij. En informatie als afspraken en aanbevolen vertrektijden om naar je werk te gaan moeten er ook eenvoudig op getoond kunnen worden.

Of er kunstmatige intelligentie in de televisie van OnePlus zelf gebruikt gaat worden, is onbekend. Lau zegt wel dat het bedrijf al in gesprek is met grote spelers om huidige verbonden ecosystemen in huis te ondersteunen. Ook moet de televisie een camera krijgen.

2019

De televisie zit nu nog in een beginstadium van de ontwikkeling. Lau zegt te hopen dat de eerste televisie in 2019 op de markt komt. Aan de hand van updates moet het apparaat in 5 jaar tijd dan steeds slimmer en verbonden worden. Wat het apparaat gaat kosten, is nog onbekend.