Ontploffende Samsung Note 7 komt echt terug als refurbished model

De lancering van de Galaxy Note 7 was voor Samsung vorig jaar een debacle. Het toestel moest het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreanen worden en leek op het eerste zicht succesvol te worden. De eerste reviews waren positief en de voorverkopen liepen lekker, totdat de eerste berichten over het vlamvatten van het toestel naar buitenkwamen.

Gebruikers kregen nog wel een nieuwe versie van het toestel met een andere accu, maar ook daar werden de problemen niet mee verholpen en het toestel werd volledig uit de handel gehaald.

Gereviseerd toestel

Nu komt er een refurbished versie van het toestel op de markt, bevestigt het bedrijf na geruchten. Daarmee komt het bedrijf terug op eerdere berichten, waarin het zei dat het toestel volledig af zou stoten en geen plannen had voor een gereviseerde versie.

Nu komt het toch met een toestel met een kleinere en veilige batterij die niet te warm wordt of zelfs vlam vat. Waar het toestel verkocht zal worden is nog niet bekend, omdat Samsung in overleg moet met lokale autoriteiten die toestemming moeten geven voor de verkoop.

Minimaliseren van impact milieu

“Het doel van het gereviseerde toestel is puur het minimaliseren van de impact op het milieu”, zegt Samsung in een statement tegen The Verge. Daarbij hint het ook op een andere naam, wanneer er uiteindelijk meer details naar buiten komen. “De productdetails, inclusief naam en technische specificaties en prijs zullen aangekondigd worden wanneer het toestel beschikbaar komt.”

Dit recycleplan van Samsung komt er na protesten van onder andere Greanpeace vorige maand op het Mobile World Congress, waarbij de milieuorganisatie wilde weten wat de plannen van Samsung waren met de duizenden ongebruikte toestellen.

Galaxy S8 komt morgen

Het nieuws rond de Note 7 komt er vlak voor de lancering van een ander belangrijk toestel voor het bedrijf: de Samsung Galaxy S8. Morgen wordt het nieuwe vlaggenschip, dat de ramp rond de Note 7 moet doen vergeten, aangekondigd. Over dat toestel is al veel gelekt. Zo weten we al hoe hij er uit zal zien en dat hij over een digitale assistent beschikt.