Ook Apple aan de slag met Virtual Reality

Diverse patenten en een dozijn onbekende bronnen wezen er al een tijd op dat Apple zich bezig wil gaan houden met Virtual Reality (VR). Een nieuwe vacature op de site van het Amerikaanse merk is echter meer bevestiging dan al die voorgaande patenten leken te bieden.

Volgens de vacature, die sinds een kleine week online staat, is Apple op zoek naar een ontwikkelaar om “apps met hoge prestaties te ontwikkelen, die integreren met Virtual Reality systemen voor prototyping en testen“. Welke ‘VR systemen” Apple precies bedoeld en welk besturingsysteem op zou moeten worden gebouwd (iOS of OS X) wordt niet verder duidelijk.

Zowel Oculus als Samsung zijn de afgelopen maanden actief op zoek naar developers voor hun VR-bril, waarbij beide merken zich richten op apps voor smartphones of tablets. Feitelijk zou Apple er voor kunnen kiezen om iOS apps te gaan ontwikkelen in samenwerking met Oculus, maar gezien de nauwe banden tussen Oculus en Samsung lijkt dat een lastig pad.

Dan is er ook nog eens dat verrassende patent van eind vorig jaar, waarin Apple (tot in details) een draagbaar display in de vorm van een bril beschrijft en visualiseert. Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat de techgigant al dik een jaar werkt aan een eigen VR-bril.

patent_vr_bril_apple

Naast de intussen befaamde Oculus Rift werken ook Samsung en Sony aan een eigen VR-bril. Laatstgenoemde bedrijf zou intussen op zo’n 90% zitten van een daadwerkelijk verkoopbaar product, terwijl Samsung nog dit jaar zal starten met de verkoop van zijn Gear VR.