Op zoek naar een parkeerplaats? In Amsterdam gaat Google je daarbij helpen

Iedereen die uit een grote stad komt weet: het vinden van een parkeerplaats kan een complete ramp zijn. Zeker in steden als Amsterdam is het in het weekend druk en zijn veel parkeerplaatsen overvol. Maar in plaats van rondjes te rijden tot je een plekje hebt gevonden, kun je nu ook Google Maps om hulp vragen.

Google Maps krijgt in 25 Europese steden, waaronder Amsterdam, een nieuw pictogram voor parkeren. In een oogopslag kun je zien hoe moeilijk (of juist hoe gemakkelijk) het is om op je bestemming een plekje te zien. Het pictogram verschijnt als je een routebeschrijving opvraagt.

Google Maps parkeren

Het pictogram kan drie scores weergeven: beperkt, gemiddeld en eenvoudig. Is er dus weinig plek, dan zal er ‘beperkt’ staan. Handig, want zo weet je van tevoren hoeveel moeite je moet doen om een plek te vinden en hoeveel tijd je moet uittrekken. De score wordt berekend aan de hand van historische parkeergegevens.

Andere steden

Andere Europese steden waar het pictogram in gebruik wordt genomen, zijn onder meer Kopenhagen (Denemarken), Keulen (Duitsland), Londen (Engeland), Rome (Italië) en Barcelona (Spanje). Of er later nog andere Nederlandse steden worden toegevoegd aan de functionaliteit, is niet bekend.