Elektrische Opel Ampera-e rijdt 400 kilometer op één acculading

Vanmorgen hadden we het al over een elektrische bus die bijna 600 kilometer rijdt op een volle batterij, maar dit is zeker niet het enige elektrische voertuig met een flinke accuduur. De Opel Ampera-e – die in de VS als de Chevrolet Bolt wordt verkocht – kan op één accu namelijk 400 kilometer rijden. Da’s veel verder, dan in eerste instantie door General Motors werd aangekondigd.

Oké, de bus komt alsnog verder en ook met een duurder Tesla-model kun je een grotere afstand afleggen, maar met 400 kilometer kom je ver genoeg om heel Nederland te doorkruizen. Deze wagens hebben dus waarschijnlijk genoeg capaciteit voor gewoon, dagelijks gebruik. De batterij zou 25 procent beter zijn dan andere auto’s met ingebouwde batterij, claimt de fabrikant. Ook prettig: volgens Opel gaat de Ampera-e in 3,2 seconden van 0 naar 50 kilometer per uur.

De elektrische Opel is nog niet te koop: hij zal op 29 september op de Autosalon van Parijs worden geïntroduceerd. Daar kan hij tot en met 16 oktober worden bekeken, waarna hij in 2017 op de markt verschijnt. Een verkoopprijs is vooralsnog niet bekendgemaakt.