Deze arm-prothese lijkt zo uit de game Deus Ex te komen

Wie zegt dat een prothese niet ontzettend gaaf kan zijn? Er zijn al arm-protheses ontwikkeld van LEGO voor kinderen en er zijn zelfs varianten geïnspireerd op Disney-films als Frozen, Iron Man en Star Wars. Die Disney-varianten werden ontwikkeld door Open Bionics, een bedrijf dat nu met een geheel nieuwe versie komt.

Open Bionics, gespecialiseerd in goedkopere protheses, ontwikkelt nu een aantal ontwerpen op basis van de game Deus Ex. In deze franchise zijn technologische aanpassingen aan mensen niet meer dan normaal, en wordt de samenleving en oorlogsvoering hierdoor aangepast. De ontwerpen zijn gebaseerd op Adam Jensen, de held uit Mankind Divided, en op het bredere Deus Ex-universum. Beide armen worden volgend jaar als royalty-vrije ontwerpen op de markt gebracht, en zijn dan door iedereen te gebruiken.

Hoewel Open Bionics al eerder protheses heeft gemaakt op basis van films, zijn deze heel wat indrukwekkender. Zo zit de arm van Adam Jensen vol met details, inclusief het bewegen van de vingers en het draaien van de pols. De Titan-versie heeft meer geometrische vormen en hoeken. Beide armen hebben de kleur van het metaal dat in geweren wordt gebruikt, in combinatie met goud. Hiermee is er een duidelijke verwijzing naar de serie en de superheld.

De armen van Open Bionics, die samen met Eidos-Montreal ontwikkeld werden, worden tijdens diverse game-evenementen getoond. Hieronder vallen bijvoorbeeld E3 en Gamescom. En ook Razer, fabrikant van accessoires voor gamers, leent wat hulp. Zij gebruiken hun Stargazer webcam om de bewegingen van mensen te volgen en hen te laten zien hoe het is om een kunstmatig lichaamsdeel te besturen. Gelukkig zijn de lichaamsdelen niet zo dodelijk als die van Adam Jensen, maar ze zien er in ieder geval wel goed uit.