Opera Reborn integreert WhatsApp en Facebook in je browser

De Noorse browser-ontwikkelaar Opera werd vorig jaar overgenomen door een Chinees bedrijf. Nu is er een geheel nieuwe, ‘herboren’ versie van de browser: Opera Reborn. En daar zit een vrij interessante feature in. Je kunt namelijk Facebook, WhatsApp en Telegram aan de linkerkant van je browser vastmaken, schrijft Ars Technica.

Voordeel hiervan is dat je niet langer tussen tabbladen hoeft te switchen als je wilt reageren op een berichtje. Je chatapp staat netjes aan de linkerkant van je scherm en blijft daar. Wil je wisselen tussen verschillende apps, dan kun je gebruikmaken van shortcuts op je toetsenbord.

Opera Reborn

Daarnaast heeft de browser een nieuw design gekregen, met onder meer een menubalk aan de zijkant. Ook heeft ja tabblad tegenwoordig een achtergrondje, die je zelf kunt aanpassen. Verder heeft Opera een donker thema toegevoegd, voor de liefhebbers.

Andere functies

In Opera Reborn zitten ook de nieuwe diensten die vorig jaar werden toegevoegd. Hieronder vallen bijvoorbeeld een VPN-functionaliteit en een ingebouwde ad-blocker. Bij die laatste staan er wel direct vier websites op je whitelist: Facebook, Google, Yandex en Baidu. De laatste drie zijn allemaal zoekmachines. Waarom deze websites wel advertenties mogen laten zien, is niet helemaal duidelijk.

Opera Reborn is te downloaden voor Windows, macOS en Linux (deb, RPM).