OPPO lanceert besturingssysteem ColorOS 7 in Nederland

OPPO ColorOS 7

Heb je een OPPO-telefoon? Dan hebben we goed nieuws: die krijgt binnenkort een aantal nieuwe functies. Het bedrijf brengt namelijk het nieuwe besturingssysteem ColorOS 7 naar Nederland. Daarmee verschijnt er voor het eerst een Android-gebaseerd besturingssysteem van OPPO buiten China.

ColorOS 7 krijgt een Infinite Design, zoals de fabrikant het noemt. Dat is een simplistisch ontwerp met een vereenvoudigde gebruikersinterface. Simpel gezegd: er zit niet allemaal troep in je interface, maar alleen wat je nodig hebt.

ColorsOS 7 heeft verder een Dark Mode, die je gemakkelijker moet laten concentreren als je zit te lezen. Daarnaast gebruikt deze modus minder batterij.

Dynamische achtergronden

Ook nieuw in ColorOS 7 is een reeks dynamische achtergronden die je kunt rouleren. Je kunt ervoor kiezen om de achtergrond na een bepaalde tijd automatisch te laten veranderen, of dit zelf doen met een swipe-beweging.

Het besturingssysteem biedt verder nieuwe animaties voor het opladen, het weer en het verwijderen van apps. Bovendien bevat het systeem technieken waardoor je apps sneller openen en opstarten, het RAM-gebruik met 40 procent te verhogen en de systeemrespons met 30 procent te verhogen.

Voor de gamers is er ook goed nieuws. Een nieuwe techniek verbetert namelijk de touch-respons en de framesnelheden, waardoor je soepeler kunt gamen. Daarnaast is het geluidssysteem geüpgraded in samenwerking met Epic Sound, waardoor je nieuwe geluidseffecten krijgt gebaseerd op natuurgeluiden.

Betere foto’s en video’s

ColorOS 7 bevat ook diverse updates voor foto’s en video’s. Zo is er een nieuwe omgeving genaamd AI Beautification 2.0, waarmee de omgeving geïdentificeerd wordt en het licht gemeten wordt om de huidtint van het onderwerp zo goed mogelijk te laten matchen.

Ook kun je foto’s maken met Ultra Night Mode, waardoor foto’s bij weinig licht minder ruis vertonen.

Tot slot is er Soloop, de slimme video editor van OPPO, waarmee je gemakkelijker foto’s moet kunnen maken en bewerken.

OPPO ColorOS 7 dark mode
De Dark Mode in ColorOS 7.

Betere privacy

Tot slot investeert OPPO naar eigen zeggen in privacy. Om te zorgen dat jouw data ook van jou blijft, biedt het besturingssysteem bescherming van persoonlijke data. Daardoor wordt jouw gebruikersinformatie bij apps van derden weggehouden.

Ook is er Private Safe, waarmee foto’s, video’s, audio en andere documenten naar een beveiligde zone in de opslagmap worden gebracht. Daar kunnen andere apps niet bij en zo kunnen ze dus ook niet bij jouw meest gevoelige documenten.

Wanneer krijg ik ColorOS 7?

Het nieuwe besturingssysteem is vanaf het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar voor de OPPO Reno2. Een kwartaal later verschijnt het besturingssysteem ook voor de Reno, Reno 10x Zoom, Reno Z, Reno2Z, RX17 Pro, Find X en Find X Lamborghini.

De OPPO A9 2020, A5 2020, R15 en R15 Pro krijgen de update vanaf het derde kwartaal van 2020.