Oprichter en CEO Snapchat verschijnt in College Tour

College TOur

Na Twitter, Facebook en Instagram werd ook Snapchat een fenomeen in de wereld van sociale media. Binnenkort komt oprichter en CEO Evan Spiegel daarover vertellen, tijdens een speciale aflevering van College Tour. Studenten die vragen aan hem hebben, kunnen zich aanmelden om daarbij te zijn.

In College Tour krijgen studenten de kans om vragen te stellen aan bijzondere mensen in deze wereld, onder leiding van Twan Huys. Eerder verschenen bijvoorbeeld de Dalai Lama, Bill Gates en John Cleese in het programma. Dit jaar wordt er opnieuw een uitzending gemaakt, ter ere van 70 jaar Nederlandse televisie, wat de NPO tussen 1 en 4 oktober viert. En in die uitzending verschijnt dus Evan Spiegel, CEO en oprichter van Snapchat.

Snapchat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gigantisch fenomeen. Niet alleen heeft de app inmiddels 293 miljoen dagelijkse gebruikers, maar het bedrijf maakt ook zelf programma’s met sterren als Will Smith en Ryan Reynolds. Facebook-topman Mark Zuckerberg bracht in 2013 een bod van 3 miljard dollar uit op het bedrijf, in de hoop het in te lijven. Maar Spiegel sloeg dat aanbod uit, wat dus een goede zet bleek te zijn.

Studenten kunnen erbij zijn

In College Tour krijgen studenten nu de kans om hem vragen te stellen. De opnames zijn op vrijdag 1 oktober in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in het Mediapark in Hilversum. Aanwezigheid is gratis, maar je moet je wel even via de website van College Tour aanmelden.

De aflevering wordt op maandag 4 oktober om 20:30 uur op NPO 2 uitgezonden.

Foto: College Tour/Roy Borghouts