Wereld Alzheimer Dag: train je geheugen met de Wasgij-puzzel

Wereld Alzheimer Dag

Eén van de rotste ziektes die je in je leven kunt krijgen, is Alzheimer. Daarom is het goed dat er op Wereld Alzheimer Dag aandacht wordt gevraagd voor deze ziekte en het feit dat er nog steeds geen oplossing voor is. Om meer geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar de ziekte, hebben Team Alzheimer en Jumbo een puzzel uitgebracht, waarmee jij je hersenen kunt trainen en je brein fit kunt houden.

Wie Alzheimer heeft, vergeet veel en verliest van alles. De hele wereld en het leven wordt een puzzel: je kunt niet meer uit je woorden komen, raakt in de war en kunt zelfs de mensen om wie je geeft vergeten. En dat gebeurt niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongere volwassenen.

Helaas is er nog geen oplossing voor Alzheimer, maar er wordt wel uitvoerig onderzoek naar gedaan. Dat is ook hard nodig, want dat is de enige manier waarop we ooit een oplossing kunnen vinden. Om dat te supporten, hebben Team Alzheimer en speelgoedfabrikant Jumbo speciaal voor Wereld Alzheimer Dag een puzzel gemakt: de Wasgij-puzzel.

Het maken van een legpuzzel helpt namelijk bij het fit houden van je brein. Daarmee daag je je hersenen uit en train je je geheugen. ““Er is toenemend bewijs dat je hersenen blijven prikkelen, enige mate van bescherming biedt tegen de ziekte van Alzheimer”, aldus prof. dr. Philip Scheltens, neuroloog en directeur bij het Alzheimercentrum Amsterdam. Puzzelen is dus ontzettend goed voor je.

Bijzondere puzzel

De Wasgij-puzzel is echter bijzonderder dan een gewone puzzel: hij heeft een extra moeilijkheidsgraad. Je wordt bij deze puzzel uitgedaagd om je fantasie te gebruiken: op de voorkant van de doos staat een grappige straatscene, maar dat is niet hetzelfde beeld als op de puzzelstukjes staat. Met de puzzel maak je namelijk de toekomst van die scene. Halen de mensen op de doos nog wel dezelfde grappen en grollen uit als vroeger?

Alzheimer puzzel, Wasgij-puzzel

Wasgij-puzzel. Beeld: Team Alzheimer en Jumbo.

De Wasgij-puzzel kun je vanaf vandaag exclusief bij Bol.com bestellen voor 17,99. Voor iedere verkochte puzzel wordt 5 euro gedoneerd aan Team Alzheimer, voor onderzoek naar de ziekte.

Foto: Shutterstock.com