Parijs zet mogelijk vliegende taxi’s in bij Olympische Spelen in 2024

vliegende-taxi-parijs-Olympische-Spelen

Mocht je naar de Olympische Spelen in Parijs willen in 2024, dan bestaat de kans dat je daar aan kunt komen met vliegende taxi’s. De stad wil bezoekers namelijk de kans geven om met dergelijk vervoer van het vliegveld naar de locaties van de Spelen zelf te reizen, meldt AFP.

Het idee komt van Aeroports de Paris (ADP), Airbus en het regionale vervoer RATP. Op dit moment moeten bezoekers een uur reizen met de trein of de bus vanaf het vliegveld Charles de Gaulle, als ze naar het noorden van Parijs willen. Met een vliegende taxi moet dat een stuk sneller gaan.

De drie bedrijven toonden tijdens de Paris Air Show diverse Vertical Take-off and Landing (VTOL) machines, die dus verticaal op kunnen stijgen en landen. Ook kondigden ze daar aan dat ze een onderzoek lanceren naar de haalbaarheid van het plan.

De ADP heeft tot het einde van het jaar om een locatie te kiezen voor een zogenaamde ‘Vertiport’, die in staat is om taxi’s te hosten van één van de tien aerodromes in de regio rondom Parijs. het idee is om de locatie in achttien maanden klaar te maken, wat een investering vereist van tien miljoen euro voor de infrastructuur. Idealiter vertrekt er uiteindelijk iedere zes minuten een taxi.

Uitdagingen

Natuurlijk zijn er wel wat uitdagingen. Zo is de grote schaal waarop de taxi’s uitgerold moeten worden een uitdaging. Het verkeer moet gereguleerd worden – ook in de lucht – en alle onderdelen moeten goed samenwerken. Verder moet er een bepaalde vooruitgang zijn op het gebied van accu’s en anti-botsing detectie.

En de taxi’s moeten door het publiek geaccepteerd worden, wat ook zeker niet gegarandeerd is. Maar als alles goed gaat, kun je in 2024 dus met een vliegend voertuig naar de Spelen toe.