Pathé en H20 starten gamingconcept Go!Gaming

GO!Gaming

Naar de bioscoop en gamen? Dat is wat Pathé en H20 Esports mogelijk gaan maken. Vanaf deze herfst verschijnt namelijk Go!Gaming: gamelocaties bij Pathé waar gamers, esporters en Pathébezoekers samen kunnen gamen op nieuwe en toffe gameconsoles en pc’s.

Bij Pathé kun je natuurlijk al lekker naar de film, maar in de toekomst moet je er meer kunnen doen. “De populariteit van gaming en esports is al jaren groeiende. Daarbij zien we ook dat mensen in het afgelopen jaar meer dan ooit tevoren behoefte hebben aan entertainment, maar tegelijkertijd ook aan interactie en sociaal contact”, zegt Bram van den Broek, director operations bij Pathé, daarover.

Pathé heeft al wel eerder kleinschalige gaming- en esportsevenementen gehad in zijn bioscopen, maar Go!Gaming moet gorter worden dan dat. Hiermee kunnen allerlei fans van gaming – en mensen die er (nog) niet zo mee bezig zijn – de wereld van gamen ontdekken, of gewoon nieuwe games beleven.

“Ons doel is om een omgeving te creëren waar de juiste begeleiding en expertise aanwezig is zodat gamers elkaar op een educatieve en verantwoorde manier kunnen ontmoeten. Als daar uiteindelijk ook nog meer professionele esporters uit rollen, zou dat mooi zijn”, voegt Matthijs Vink, mede-oprichter van de H20 Esports Campus, toe.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Go!Gaming (@gogamingnl)

Eerste locatie in de herfst

Deze herfst moet de eerste gamelocatie openen, al is nog niet duidelijk bij welke Pathélocatie dat precies is. Hoe het concept er verder precies uit komt te zien, wordt de komende weken duidelijker. Maar mocht je al nieuwsgierig zijn, dan kun je de social mediakanalen van Go!Gaming in de gaten houden.