PayMeTap van Mobeewave moet geld innen makkelijker maken

Contant geld verdwijnt langzaam maar zeker uit onze broekzakken en portemonnees. Dat heeft af en toe z’n nadelen, want het overhandigen van een biljet of een aantal munten is vaak sneller dan het overmaken van geld. Mobeewave probeert daar op in te springen door een middenweg te vinden: het gemak van overmaken, met de snelheid van overhandigen.

Het Canadese bedrijf is één van de finalisten van de SXSW Accelerator. Met hun technologie PayMeTap doen ze mee in de categorie Payment and Fintech. Het bedrijf speelt in op de trends dat elektronisch betaalverkeer steeds meer toeneemt. Mobiel betaalverkeer neemt toe en het wordt steeds makkelijker om geld naar bedrijven over te maken. Ondertussen blijft zelf geld ontvangen nog een wat ingewikkeld proces.

Het bedrijf wil op elke smartphone een mobiele portemonnee installeren. De technologie PayMeTap maakt gebruik van de nfc-chip op je smartphone. Door twee smartphones tegen elkaar aan te houden, kan het geld worden overgemaakt. PayMeTap werkt ook met creditcards van bijvoorbeeld Visa en Mastercard en ondersteunt ook Apple, Samsung en Android Pay.

Deze week hadden we het in onze podcast Rush Talk trouwens ook over mobiel betalen.