Paypal gooit eigen platform open voor developers en start-ups

Tijdens Paypal X Innovate 2009 in San Francisco kondigde Paypal vandaag officieel het openstellen van zijn betalingsplatform aan. Vanaf nu is het voor developers en start-ups mogelijk om zelf het paypal betalingssysteem in hun webshop, mobile app of webdienst te integreren.

Eerste resultaten van de integratie van het platform zijn onder andere Twitpay  (een op Twitter gebaseerde betaaloplossing),  Payvment (verkope Facebook),  Playspan  (ingaming),  Zuora (microbetalingen voor uitgeverijen) en Shopsavvy (mobiele prijsvergelijker). Tijdens Innovate waren al deze startups aanwezig om te vertellen over de paypal integratie op hun platform en we hebben er aardig wat van gesproken over wie we later nog een verslagje zullen schrijven.

Tijdens de eerste dag van Innovate was er ook on-stage volop aandacht voor toepassingen van de Paypal API’s. De code is volgens de bedenkers zo simpel dat hij zelfs live on stage in een iPhone app werd geplakt. De app – een pizzabestel service – bood daarna direct de mogelijkheid om via Paypal af te rekenen.

PayPal heeft de afgelopen maanden via Twitter nieuwe manieren om in de toekomst te betalen van haar gebruikers verzameld. Ideeën en antwoorden zijn te bekijken op www.changehowwepay.com. Op X.com (ja, dit is één van de zes éénletterige domeinnamen ter wereld) zijn de API’s en een developerscommunity te vinden voor wie zelf aan de slag wil.

De tweede dag van Paypal Innovate is vanavond Nederlandse tijd overigens weer live te volgen op Twitter met de hashtag #ppix09.