‘Nieuwe smartwatch en hardlooptracker Pebble komen niet meer op de markt’

Pebble Time 2

De nieuwste smartwatch van Pebble, de Pebble Time 2, en hardlooptracker Pebble Core zullen nooit worden verkocht. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen rond het bedrijf. De startup kondigde de nieuwe producten in mei aan en haalde vervolgens bijna 13 miljoen dollar op via Kickstarter. Desondanks gaat het niet goed met het bedrijf en zou Fitbit bezig zijn met een overname van de smartwatchmaker. Fitbit is echter alleen geïnteresseerd in de technologie en software van Pebble, niet in hun producten.

Volgens de bronnen die Bloomberg sprak, verdwijnt het merk Pebble dus van de markt en komen de aankondigde producten nooit uit. Met uitzondering van de Pebble 2, want die is al verstuurd naar investeerders. Mensen die investeerden in de producten via Kickstarter krijgen waarschijnlijk hun geld terug. Het bedrijf is overigens niet verplicht om dat te doen, omdat mensen geen product hebben besteld maar een investering hebben gedaan. In het verleden zijn er regelmatig Kickstarter-producten mislukt waarbij gebruikers nooit iets van hun geld hebben teruggezien.

Fitbit zou met de overname van Pebble vooral een aantal goede ontwikkelaars in huis willen halen. Daarbij zou er enkel interesse zijn voor software-ontwikkelaars en zouden designers en hardware-ontwikkelaars waarschijnlijk hun baan kwijt raken. Het gaat om zo’n 40 procent van al het personeel. Ook oprichter en CEO Eric Migicovsky zou niet meegaan naar Fitbit, maar zou aan de slag gaan bij de bekende startup-incubator Y Combinator.

De overnameplannen van Pebble door Fitbit kwamen een week geleden naar buiten. Veel details ontbraken toen nog. Bloomberg weet inmiddels te melden dat er 40 miljoen dollar mee gemoeid zou zijn. Wanneer hij daadwerkelijk zou worden aangekondigd is nog onduidelijk.