Bouw je eigen robot die met je praat via gifjes

Diverse bedrijven bouwen tegenwoordig zelf robots, maar waarom zou je dat zelf niet ook kunnen? Redditer Abhishek Singh deed precies dat: hij maakte Peeqo, een robot die met je praat via gifjes. En ja, je kunt hem ook zelf in elkaar zetten.

Peeqo bestaat uit een Raspberry Pi micro, twee servo motoren, vier microfonen, een camera, een USB-speaker en een LCD-scherm. Je spraakcommando’s herkent hij via spraakherkenning van Google Speech, waardoor hij je een reactie kan geven in de vorm van een gifje. Daarnaast kan de robot muziek afspelen en meebewegen op de beat. Hoe tof is dat?

Ook is er een Chrome-extensie om te zorgen dat je aan het werk bent, in plaats van dat je op social media zit te klooien. Vertel je de robot dat een website geblokkeerd moet worden en probeer je er later toch op te komen, dan maakt het apparaat een afkeurend geluid.

Wil je nu zelf ook een Peeqo bouwen? Dat kan! Het is wel een complex proces, maar Singh heeft gedetailleerde notities voor je om je door het proces heen te leiden.