Je was nog slimmer drogen met Peggy, een wifi-wasknijper

Het postervoorbeeld voor de overdreven hype rondom Internet of Things is al sinds jaar en dag de koelkast met internetverbinding. In de jaren ’90 een voorbeeld hoe het zou kunnen worden in de toekomst, sinds de laatste CES de realiteit als we Samsung moeten geloven. Of het werkelijke een meerwaarde biedt moet nog blijken. Inmiddels heeft zich een nieuw voorbeeld van zinloze IoT-apparaten gemeld: de connected wasknijper

Nee, dit is geen grap. Het wasmerk Omo heeft in Australië de Peggy geïntroduceerd. De wifi-wasknijper met eigen app die je laat weten wanneer je was droog is en je een waarschuwing geeft als het gaat regenen, zodat je op tijd je was kunt binnenhalen. Hopelijk ben je dan wel in de buurt óm je was binnen te halen en ben je niet net in het park aan het spelen met je kinderen. Want dat is wat Omo ons wil doen geloven. Met de slimme wasknijper en bijbehorende app (de zoveelste op je smartphone…) hou je met je gezin meer tijd over om samen met de kinderen perkplantjes te planten en in het park te sporten.

De wasknijper is ontwikkeld door het reclamebureau van Omo in Australië, JWT Sydney en zit vol slimme sensoren om temperatuur, luchtvochtigheid en UV straling te meten. Jay Morgan, creative director van het bureau, zegt tegen News.com.au: “Als je je was buiten ophangt, checkt de wasknijper zowel de weerinformatie als live data om een zo accuraat mogelijke indicatie te geven wanneer je was droog is.”

Peggy kan je eveneens een herinnering sturen om je wasmachine leeg te halen na een wasbeurt én op welke dagen je het beste je was buiten kunt hangen om hem snel te laten drogen. En dat allemaal zodat je meer tijd kunt besteden om met je kinderen in het park te spelen. Want zelfs die tips krijg je via Peggy op je telefoon, van lokale evenementen tot spelsuggesties voor de hele familie.

De connected knijper zal voor “tientallen dollars” in de winkel liggen, maar niet nadat de technologie nog verder wordt verbeterd. Volgens Morgan (JWT) moet de knijper nu nog dagelijks worden opgeladen. Of komt de hoax-aap al snel uit de mouw?