Perch maakt van je oude smartphone een slimme beveiligingscamera

Perch videochatPerch

De Nest Cam, Withings Home, Logi Circle, Philips Insight HD… Je kunt tegenwoordig uit heel veel verschillende slimme beveiligingscamera’s kiezen en ze lijken allemaal erg veel op elkaar. Perch pakt het anders aan. In plaats van een camera te bouwen hebben ze een app ontwikkeld, omdat veel mensen nog wel een oud apparaat hebben liggen dat je kunt gebruiken.

Je installeert de Perch-app op bijvoorbeeld je oude smartphone of een ongebruikte tablet. Er komt zelf een Windows-applicatie aan, zodat je een oude laptop kunt gebruiken. Je plaatst het apparaat vervolgens op een logische plek in huis en stelt in hoe je meldingen wilt ontvangen zodra Perch beweging detecteert. Daarnaast kun je (mede doordat het oude apparaat met de camera een scherm heeft) met één druk op de knop een videochat opstarten.

Perch videochat

Slimme beveiligingscamera’s worden altijd gekoppeld aan online cloudopslag voor de video die wordt opgenomen. Perch doet dat niet anders, maar hun aanbod is relatief gunstig als je het vergelijkt met die van de hardware-partijen. De eerste 7 dagen opslag zijn gratis; wil je dat video’s langer dan een week beschikbaar blijven, moet je betalen.

Perch wil overigens meer zijn dan een systeem voor beveiliging van je huis. Het bedrijf wil het mogelijk maken om dingen die in je huis gebeuren aan een automatische actie te koppelen. Bijvoorbeeld wanneer iemand op de bank gaat zitten, vertelt CEO Andrew Cohen aan Fact Company:

Als je wil dat je stereo harde muziek afspeelt als je hond op de bank springt om hem te laten schrikken, dan kan dat. Je kunt Perch ook zo instellen dat als je hond op de bank springt de Westminster Dog Show begint op televisie.

Perch is een startup binnen het acceleratorprogramma van Samsung’s Global Innovation Center. Desondanks werkt het bedrijf los van Samsung, al wordt uiteraard Samsung’s SmartThings-platform vanaf de start ondersteund.