Philips brengt draadloze Hue-dimmer op de markt

Philips Hue-dimmer

Philips komt met een nieuwe draadloze dimmer in de Hue-lijn. Dit is het eerste product van Philips dat compatible is met Apple’s HomeKit. Met de dimmer kan de witte Hue-lamp op verschillende lichtsterktes gebruikt worden, zonder dat daar een smartphone aan te pas komt. Voorheen konden de Philips Hue-lampen gedimd worden met behulp van de bijbehorende app, maar in de toekomst is een smartphone dus niet meer noodzakelijk om de lampen te bedienen (maar nog wel mogelijk, natuurlijk).

De Hue-dimmer werkt met een knoppenpaneel die door iedereen eenvoudig te bedienen is. Hij is zowel als dimmer als normale lichtknop te gebruiken. Je kunt de schakelaar ook loshalen van het paneel, zodat het een afstandsbediening wordt. De afstandsbediening kan van de muur gehaald worden dankzij een magnetische achterplaat. Het paneel zelf kan met schroeven of een plakstrip aan de muur bevestigd worden.

Na het aansluiten kan de dimbare lamp direct bediend worden. De schakelaar kan tot wel tien Hue-lampen tegelijkertijd aansturen en werkt met alle andere producten uit de Philips Hue-lijn. De lamp verbruikt 9,5 Watt en heeft een gangbare fitting (E27). Een set bestaande uit de dimmer en een witte lamp is verkrijgbaar voor 39,95 euro en is daarmee wat goedkoper dan eerdere Hue-producten.

De nieuwe lamp is trouwens ook meteen de eerste Hue-lamp die werkt zonder een losse Bridge die je moet aansluiten op je thuisnetwerk. Hierdoor wordt niet alleen het installeren makkelijker, maar het maakt de lampen ook qua prijs toegankelijker voor nieuwe gebruikers, die in het verleden een stuur startpakket moesten kopen.