Philips kondigt smart Baby Monitor aan die connect met de Hue lamp


Tijdens de IFA in Berlijn werden dit weekend een hoop nieuwe Smart Baby Monitors aan het grote publiek gepresenteerd. In navolging van Withings en WeMo komt nu ook Philips met een apparaat op de markt waarmee je je baby van afstand in de gaten kunt houden. Sterker nog, je kunt zelfs je verlichting in huis er op aanpassen!

Deze moderne Babyfoon beschikt uiteraard over een camera, waardoor je je kind via een app op je iPhone of Android device kunt bekijken. Zelfs als je niet thuis bent! Fanatieke (schoon)ouders? Dan kun je de livestream van je babykamer zelfs delen met je familie of partner, zodat ze allemaal zo nu en dan even mee kunnen kijken. Ook aan nightvision is gedacht, zodat je ook in het donker kunt kijken of alles goed gaat.

De Philips Avent Baby Monitor is een logische uitbereiding op de lijn succesvolle Avent Babyproducten van Philips en het product is een waardige concurrent van de Withings Baby Monitor: Net als zijn concurrent beschikt de versie van Philips over een luchtvochtigheid- en temperatuursensor zodat je het klimaat op de babykamer kunt monitoren en zonodig aanpassen. Middels de geluidssensor worden geluiden van je baby waargenomen, zodat de app je kan waarschuwen als je kind huilt of onrustig is.

Maar wat de Avent Smart Baby Monitor wellicht echt bijzonder maakt, is zijn connectivity met het Philips Hue Connected Lightning systeem: Via de App kun je de lampen in je huis van kleur laten veranderen als je kind geluid maakt. Handig als je je smartphone even niet ziet liggen of afgeleid bent door de TV: Van kleur veranderende lampen in je huis zorgen er straks voor dat je precies weet wanneer je even naar boven moet lopen.

Overigens zijn er ook nog meer voor de hand liggende oplossingen te bedenken met de connectie mogelijkheid tussen Baby Monitor en verlichting in huis: Zo kun je een lamp in de babykamer instellen als ‘omgekeerde wake up light’ waardoor het licht in de kamer langzaam uitgaat, als een zonsondergang. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat je kindje eventueel beter in slaap valt, en omgedraaid: Wakker wordt.

De Philips Avent Baby Monitor is op dit moment nog in ontwikkelfase en wordt naar verwachting in 2014 op de consumentenmarkt geïntroduceerd voor een adviesprijs van rond de €219.