Philips Museum krijgt een tour in augmented reality

Philips-Design-Tour

Het Philips Museum krijgt vanaf 30 november een echte augmented reality-tour. Bij de zogenaamde Philips Design Tour kun je de wereld van Philips Design en de ideeën achter bekende producten ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de eerste posters van Louis Kalff uit 1925.

De augmented reality moet een extra laag ‘werkelijkheid’ toevoegen aan het museum. Zo zijn er virtuele ruimtes waar je doorheen kunt wandelen en zijn er spellen die je kunt spelen.

“Zo kunnen we bezoekers haast spelenderwijs verleiden om in de rijke designwereld van Philips te stappen. De Design Tour leidt bezoekers bijvoorbeeld langs art-deco radio’s, een MRI-behandelkamer en het futuristische Philips Paviljoen uit 1958”, aldus Sergio Derks, conservator van het Philips Museum.

ARKit

De tour is gemaakt met ARKit van Apple. Daarmee kun je ruimten in kaart brengen en die realistisch voorzien van virtuele voorwerpen. Verder kun je compleet virtuele kamers creëren en daar met een iPad doorheen bewegen.

Vanaf 1 december kun je de tour volgen. Hier moet je wel 5 euro per persoon voor betalen voor het huren van de iPad, naast het entreebewijs voor het Philips Museum.