Philips onthult SmartSleep: krijg een betere nachtrust door piepjes

Philips SmartSleep

Slaap jij ’s nachts ook zo slecht? Volgens Philips ben je niet de enige: bijna 40 procent van de mensen tussen de 25 en 54 jaar oud slapen minder dan de aanbevolen 7 uur per nacht. Dat probleem wil het bedrijf nu gaan verhelpen met de SmartSleep. Het is een soort hoofdband die steeds piepjes geeft, waardoor jij beter moet gaan slapen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Als je slecht slaapt ben je de volgende dag een stuk minder alert. Volgens onderzoeken speelt vooral de diepe slaap een belangrijke rol bij het resetten van je hersenen, om wél alert en gefocust te zijn. Hoe beter de kwaliteit van jouw diepe slaap is, hoe alerter je zou zijn gedurende de dag.

SmartSleep

Een goede reden om dus zoveel mogelijk te doen om goed te slapen, moet Philips gedacht hebben. Het bedrijf introduceerde tijdens IFA 2018 namelijk de SmartSleep. De hoofdband kijkt namelijk niet hoe je slaapt, maar verbeterd ook je diepe slaap en verlengt die diepe slaap.

Het apparaat heeft twee kleine sensoren die samen met speciale algoritmes je verschillende slaapstadia herkennen gedurende de nacht. Merkt het dat je in een diepe slaap bent, dan grijpt het direct in met nieuwe technologie. Die diepe slaap wordt dan verbeterd met speciale audio-tonen.

In een speciale app worden de verbeteringen in de kwaliteit van je slaap in de loop der tijd bijgehouden. Daarnaast krijg je hierin tips en advies om de best mogelijke nachtrust te krijgen. Volgens Philips is het geheel al getest en geeft 70 procent van de gebruikers aan zich minder moe te voelen gedurende de dag. Ook zijn hun geheugen en motorische vaardigheden verbeterd.

Beschikbaarheid

SmartSleep is al in de Verenigde Staten beschikbaar en komt nu ook naar de Duitse markt. Verder komt er een kunstmatige intelligentie om de ervaring voor gebruikers nog verder te verbeteren. Die update moet later dit jaar verschijnen.

Wanneer het apparaat naar Nederland komt en wat deze gaat kosten, is nog onbekend.