Philips presenteert draadloze oordopjes voor tijdens het sporten

De nieuwe Philips ActionFit oordopjes voor tijdens het sporten zijn misschien wel de in-ears waar menig hardloper al lang op zit te wachten. Niet alleen is deze headset draadloos zodat je volledige bewegingsvrijheid hebt tijdens het lopen, de dopjes zijn gemaakt van licht en comfortabel materiaal dat ook goed in je oren blijft zitten als je jezelf flink in het zweet werkt.

Philips presenteerde de ActionFit oordopjes vandaag tijdens een persconferentie op de IFA in Berlijn. Volgens het bedrijf zijn snoeren eigenlijk niet meer van deze tijd, zeker niet tijdens het sporten:

Het laatste waar je tijdens een workout op zit te wachten is een zware koptelefoon op je hoofd of oordopjes die steeds uit je oren vallen omdat ze aan een snoer aan je vast zitten. Met een lichte, sweat-proof draadloze headset kun jij beter presteren.

Omdat ieders sportroutine anders is kun je de Philips ActionFit op twee manieren dragen: De stabiele C-shaped look en met een oorclipje dat je aan je oor vastklemt. Met behulp van een 4.1 NFC bluetooth verbinding connect je de headset met je smartphone, en speel je je favoriete muziek af.

© 2015 IB Photography Limited

Verder zijn de oordopjes waterbestendig, en dus bestand tegen zweet maar ook een fikse regenbui. Een speciale magnetische beugel zorgt er voor dat ze tijdens het dragen extra goed op hun plek blijven zitten.

Bijzonder is verder dat de Philips SHQ8300 headphones zijn uitgerust met de MusicChain technologie, een speciale feature die er voor zorg dat je muziek draadloos kunt delen met anderen. Dat betekent dat jij jouw muziek via de app ook naar een ander gepaarde bluetooth headset kunt streamen, zodat je met een sportmaatje naar dezelfde workout routine kunt luisteren.

Schermafbeelding 2015-08-31 om 22.20.44

De headset weegt slechts 18 gram en is daarmee een van de lichtste in-ear koptelefoon in zijn klasse. Met een batterijduur van 5 uur kun je er bovendien makkelijk een complete workout mee afronden. De Philips ActionFit is vanaf deze maand verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, voor een adviesprijs van €119,99.