Philips verbergt verlichting in de vloerbedekking

Met allerlei sensoren wordt je huis steeds slimmer. Er zijn slimme thermostaten, apparaten die het hele huis aansluiten op één groot netwerk en sloten die weten of dat je thuis bent of niet. Al deze technologie is echter nog niet geïntegreerd in het huis. Waarom zou je geen sensoren in de muur verwerken? Of in het tapijt?

Philips komt nu in samenwerking met vloerbedekkingsbedrijf Desso met een vloerbedekking waar LED’s in zijn verwerkt. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. De vloerbedekking is zo gemaakt dat het gemakkelijk licht door laat. Dit zorgt voor een aantal interessante opties.

In het huis kan deze vloerbedekking gebuikt worden om in iedere ruimte een unieke sfeer en kleur te creëren. De belangrijkste optie voor Philips en Desso is echter signalering. Zo kan de vloerbedekking bijvoorbeeld gebruikt worden om mensen in bepaalde richtingen te sturen. De verlichting is flexibel in plaats van statisch en kan dan ook altijd aangepast worden, mocht de situatie daar om vragen.

Philips benadrukt dat het hier gaat om een echt product en niet om een concept. Voor de verandering zal de vloerbedekking eens niet in de Verenigde Staten uitgebracht worden, maar wel in de rest van de wereld. In Europa, Azië en Afrika zal de vloerbedekking vanaf volgend jaar verkrijgbaar zijn.

LED tapijt2

LED tapijt3