Sonos One-speakers met ontwerp van HAY verschijnen op 5 november

Sonos-One-Hay

Sonos maakt goede speakers, maar je kunt ze eigenlijk alleen in het zwart en wit krijgen. Tot nu dan, want het bedrijf is samen gaan werken met het Deense design-merk HAY. Daaruit kwamen kleurrijke speakers, die vanaf 5 november te koop zijn.

Het gaat om de Sonos One, die beschikbaar wordt in het geel, groen, rood, roze en grijs. Daarmee kleur je je huis dus snel op. “Bij HAY zijn geen twee producten hetzelfde. Ik geloof dat ieder object zijn eigen set kleuren heeft: een stoel, een tandenborstel of porselein kunnen niet dezelfde kleuren hebben, maar elkaar wel complementeren”, aldus Mette Hay, mede-oprichter van HAY.

Kleuren

“Voor Sonos waren we geïnspireerd door het dagelijkse leven in huis. We wilden kleuren maken die voor iedereen geschikt zijn.” Elke kleur speaker is dan ook gerelateerd aan een kamer. Geel is bijvoorbeeld voor keukens en badkamers, groen voor bij het raam om je te helpen herinneren aan planten. Maar natuurlijk kun je ze altijd neerzitten waar je wilt.

Helaas gaat het wel om gelimiteerde versies, die je 259 euro gaan kosten. En je kunt ze bovendien niet overal kopen. De speaker wordt beschikbaar via de website van Sonos, de website van HAY, de winkel in Manhattan en de MOMA-winkel in New York.