PlayStation VR ligt vanaf 13 oktober in de winkels

PlayStation VR

We wisten al een tijdje dat PlayStation VR ergens in oktober zou verschijnen, maar nu hebben we dan toch eindelijk een definitieve datum: 13 oktober ligt de VR-bril hier in de winkels. PlayStation VR zal worden verkocht vanaf 399 euro en zal meteen al 50 games gaan ondersteunen.

Van die VR-games voor de PlayStation 4 werden er meteen een paar tijdens E3 gedemonstreerd. Zo werd er tijdens de presentatie bijvoorbeeld een speciale VR-modus voor Final Fantasy XV getoond.

Dat niet alleen: sommige games worden ook speciaal voor PlayStation VR ontwikkeld. Resident Evil 7 en Batman: Arkham VR zullen allebei volledig speelbaar zijn in virtual reality.

Met de nieuwe aankondigingen lijkt Sony zich eindelijk klaar te maken voor de VR-markt later dit jaar. We hebben nu immers een exacte verkoopdatum, de prijs kennen we al een tijdje en nu duiken ook de nodige VR-games op.

Door nu alvast grote stappen te zetten, kan Sony een voorsprong krijgen op concurrent Microsoft. Die wil met de nieuwe Project Scorpio in 2017 een spelcomputer uitbrengen die op zichzelf hoogwaardige VR zoals de Oculus Rift kan gebruiken. Voor die tijd heeft Sony echter een maand om zijn tanden in de VR-consolemarkt te bijten.