Release Pokémon Go in Nederland vertraagd vanwege serverproblemen

Donderdag begon in Australië de release van de langverwachte smartphonegame Pokémon Go. Met dit spel kun je Pokémon vangen in de echte wereld via augmented reality en gevechten aan gaan met andere spelers. De bedoeling was dat het spel meteen verder zou worden uitgerold waardoor het wereldwijd beschikbaar is, maar serverproblemen vertragen dat. In Nederland moeten we dus nog even geduld hebben, zegt ontwikkelaar Niantic tegen Business Insider.

De serverproblemen zijn ontstaan omdat het spel alle verwachtingen heeft overtreffen als het gaat om populariteit. In Nederland is het zelfs al een hype, terwijl de game nog niet eens uit is. En in de landen waar het spel al wel uit is, is het dus nog vele malen erger. Het nieuws staat nu al bol van de incidenten die zijn gebeurd met mensen die het spel spelen. Zo hebben ze bij een politiebureau in Australië last van Pokémon Go-spelers die steeds naar binnen komen en in de VS heeft iemand een lijk gevonden tijdens het spelen.

De grote vraag is natuurlijk wanneer het spel in Nederland uitkomt. De makers wil nog even geen datum geven, omdat ze de uitrol pas weer opnieuw starten als ze zich er “goed bij voelen”. Mocht je niet willen/kunnen wachten en de game nog niet spelen, dan kun je hem via een omweg toch gewoon downloaden.