Polar maakt een Android Wear-horloge voor hardcore sporters

Polar M600

Iedere fabrikant mag Android Wear gebruiken om een smartwatch te maken en de meesten doen dat op ongeveer dezelfde manier. Ze maken een stijlvol ogende gadget, die notificaties en gezondheidsdata op je pols laat zien. Wat dat betreft is de insteek van Polar net wat unieker. De nieuwe Polar M600 is een Android Wear-horloge specifiek gemaakt voor fanatieke sporters, door het apparaat te laten verbinden met andere wearables van de fabrikant.

De M600 is voorzien van een gps-ontvanger en een hartslagsensor die maar liefst zes lampjes bevat. Hiermee kan hij preciezer de exacte hartslag vastleggen. Ter illustratie: veel andere smartwatches gebruiken slechts vier lampjes om de hartslag te meten. Moet het preciezer? Dan kan de smartwatch rechtstreeks verbinden met een zelfstandige hartslagmonitor van Polar, die gebruikers om hun borst dragen.

Polar M600 2

De standaard wijzerplaat van de Polar M600 legt de nadruk op bewegen, waardoor het apparaat vooral aanvoelt als een activiteitentracker. De meegeleverde app Polar Flow biedt uitgebreide statistieken voor fanantieke sporters Doordat hij op Android Wear draait, kun je echter ook andere wijzerplaten kiezen en apps installeren, In de toekomst kun je via het horloge waarschijnlijk ook Google Assistent gebruiken.

Heel sexy is hij helaas niet: het scherm zit verwerkt in een dikke, rubberen band. En de batterijduur van 48 uur is wel een stuk korter dan we van fitnesstrackers gewend zijn, maar voor een smartwatch redelijk normaal.

Het bedrijf verkoopt de Polar M600 op zijn eigen website voor 350 euro.