Politie in Dubai wil met Google Glass verkeersovertreders aan gaan pakken

Van brandweermannen en chirurgen tot stylisten en stewardessen; dat Google Glass in veel beroepen goed van pas kan komen is inmiddels gebleken. Ook de politie in Dubai waagt zich nu aan de slimme bril in de hoop verkeersovertreders harder aan te kunnen pakken.

De politie van de Emiraten bevestigde deze week tegenover de Gulf News dat hun verkeersofficieren Google Glass uittesten en dat de afdeling bovendien twee nieuwe, aangepaste toepassingen heeft ontwikkeld.

Met één van de toepassingen kunnen de agenten foto’s maken van verkeersovertreders en deze uploaden naar de database van de afdeling door aan de zijkant van de bril te tikken. Met de andere toepassing is de politie in staat om gezochte auto’s te identificeren op basis van hun nummerbord. Deze informatie wordt vervolgens automatisch vergeleken met een database vol met gegevens van vermiste auto’s om zo de voertuigen te herkennen.

Het is nog niet bekend wanneer de politie Google Glass op een bredere basis zal gaan gebruiken maar kolonel Khalid Nasser Al Razooqi heeft wel bevestigd dat – wanneer de test goed verloopt – het team de technologie breder in zal zetten als Google Glass op de markt verschijnt.

Begin dit jaar deed ook de politie in New York een test met Google Glass. De bril zou hen kunnen helpen bij het snel opvragen van dossiers of het uitspreken van bepaalde boetes. Daarnaast zou er worden gesproken over de mogelijkheden van gezichtsherkenning.

Het is in ieder geval duidelijk dat de slimme bril voor veel verschillende praktische doeleinden kan worden ingezet. Afhankelijk van de testen zal het daarom niet raar zijn wanneer we in de nabije toekomst iedere agent op straat met een Google Glass op zijn neus zien rondlopen, simpelweg als onderdeel van het uniform.