Infographic: Spotify passeert grens van 10 miljoen betalende gebruikers

Spotify is de grens van 10 miljoen betalende gebruikers gepasseerd. In totaal zou de populaire muziekstreamingdienst nu meer dan 40 miljoen klanten hebben. Daarmee is het bedrijf, dat inmiddels actief is in 56 landen, naar eigen zeggen marktleider op de markt voor streaming muziek.

De cijfers tonen een grote groei ten opzichte van vorig jaar, toen stond de teller namelijk nog maar op 24 miljoen gebruikers waarvan er zes miljoen een betaald abonnement hadden. Beide cijfers zijn in een ruim jaar dus bijna verdubbeld. Om dat te vieren heeft het bedrijf een leuke infographic in elkaar geknutseld om alle feiten even goed op een rijtje te zetten.

Zo blijken er inmiddels meer dan 1.5 miljard playlist te zijn aangemaakt, waarvan er vijf miljoen afspeellijsten dagelijks worden aangemaakt. Uit de ruim 20 miljoen tracks die de bibliotheek bevat blijkt de meest populaire mannelijke artiest aller tijden Eminem te zijn, terwijl Rihanna de kroon spant onder de vrouwelijke artiesten.

Het nummer dat het meest gestreamd is – wel 253 miljoen keer – is ‚Wake me up’ van Avicii. Verder meldt Spotify dat gebruikers gemiddeld genomen de meeste muziek streamen op donderdagmiddag tussen 4 en 5 uur.

spotify-celebrate-10million-guitar-rev07-01