Ben je een professionele gamer? Dan heeft PlayStation twee nieuwe controllers voor je

PlayStation controllers

De PlayStation 4 is een leuk console voor veel gamers, maar als je professioneel speelt, wil je misschien wel een betere controller. Helaas, want Sony heeft deze controller nauwelijks veranderd sinds hij in 2013 verscheen. Maar nu komt er dan toch een speciale versie voor professionele gamers, zo maakt PlayStation Europe bekend. En hier werkt Sony voor samen met Razer en Nacon.

Die samenwerking betekent niet dat we één prachtige controller krijgen. Nee, we krijgen er twee, dus je kunt nog kiezen ook. Beide opties hebben natuurlijk nieuwe triggers en een nieuw design, die om eerlijk te zijn ook wel op die van de Elite-controller van Xbox One lijkt.

De Raiju van Razer geeft je trigger stops om snel te vuren, extra knoppen op de bumper en afneembare trekkers. Ook kun je knoppen zelf instellen met twee profielen en zijn de bovenkanten van de analoge sticks te vervangen. Wil je verbinding maken via een kabel? Dat doe je via een afneembare USB-kabel.

Razer Raiju PlayStation

Je andere optie is de Revolution van Nacon. Grootste verschil is waar de analoge sticks zitten. Het d-pad en de linker analoge stick zijn namelijk van plaats verwisseld, waardoor je de twee sticks niet naast elkaar hebt zitten. En ja, dat heeft een Xbox-controller ook. Daarnaast is dat de sticks 46 graden amplitude hebben en “innovatieve firmware voor accuraatheid en het bereik voor eSports hebben”.  Net als de Raiju maakt ook deze controller verbinding via een kabel.

Nacon Revolution PlayStation

Waarom kabels?

De keuze voor kabels is eenvoudig. Heb je bijvoorbeeld tijdens een tournament ontzettend veel draadloze signalen in een kamer, dan gaat dat snel mis. Daarnaast zit er een beetje lag tussen de controller en de tv als je draadloos speelt.

Helaas hebben we nog geen prijzen van de nieuwe controllers. Wel weten we dat ze later dit jaar in Europa verschijnen.