Zo kijk je het Apple Mac-event vanavond live

Apple uitnodiging

Een dag na het Microsoft-evenement komt Apple ook met een eigen event, zo kondigde het bedrijf vorige week aan. Wat we kunnen verwachten? Heel veel nieuwe MacBooks. En dit is hoe je die aankondigingen live kunt bekijken.

Vanavond om zeven uur komen de bekende mensen van Apple het podium op om al het nieuws rondom de MacBook aan te kondigen. Hiervoor wordt het thema “hello again” gebruikt, een verwijzing naar de introductie van de eerste Mac in 1984. Toen gebruikte Apple het woord ‘hello’. Alle aankondigingen zie je vanavond via deze website van Apple. Hier heb je echter wel een iPhone met iOS 7.0 of nieuwer, Safari 6.0.5 of later op OS X V10.8.5, Microsoft Edge op Windows 10 of een tweede, derde of vierde generatie Apple TV met software 6.2 of later voor nodig.

Wat gaan we zien?

De vraag is natuurlijk: wat gaan we vanavond zien? Er wordt al tijden gesproken over een nieuwe Macbook Pro, met een langwerpig OLED-touchscreen op het toetsenbord in plaats van de F-toetsen. Hier kun je de functie per applicatie van aanpassen. Een foto van deze balk zou volgens MacRumors al uitgelekt zijn. Ook zou er een TouchID-sensor worden ingebouwd, zodat je kunt inloggen met je vingerafdruk.

Touchbar Macbook Pro

Via MacRumors.

Verder zou Apple niet langer gebruikmaken van de oude USB-poort, wat ook al het geval is bij de ‘gewone’ Macbook. De Macbook Pro zou alleen USB-C en Thunderbolt-poorten krijgen. Het opladen er van zou je voortaan ook via USB-C doen. De Macbook Pro zou zoals gebruikelijk uitkomen in een formaat van 13-inch en 15-inch.

Niet alleen wordt er een nieuwe Macbook Pro aangekondigd, Apple zou ook een upgrade voor de Air klaar hebben staan. Ook deze computer krijgt USB-C.

iMac

Apple zou bovendien de iMac gaan upgraden en weer een eigen beeldscherm maken, deze keer met een 5K-resolutie. Welke andere nieuwe features we kunnen verwachten, is nog niet bekend. Maar laten we hopen dat ze iets verrassends in huis hebben, want gisteren kondigde Microsoft haar concurrent Surface Studio aan. En dat lijkt een waardige concurrent, met veel features die we op de iMac niet zien.

Apple Store down

Verder krijgen we nog geen glimp van Apple’s nieuwe producten. Net als bij eerdere productpresentaties, is ook nu de Apple Store offline gehaald. Vanavond na de presentaties komt hij weer online.