Publieke iOS 9-beta met Apple News vanaf nu beschikbaar

ios 9

iOS 9 verschijnt pas dit najaar officieel, maar de wat avontuurlijker ingestelde iPhone-gebruikers kunnen vandaag al een beta-versie downloaden. Apple heeft iOS 9 vandaag namelijk beschikbaar via zijn publieke beta-programma.

Als je alvast aan de slag wilt met iOS 9 of OS X El Capitan, dan kun je je aanmelden via de website van Apple. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om je iPhone, iPad of Mac te updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Houd er rekening mee dat het gaat om testversies, dus er kunnen nog fouten in de software zitten. Daarnaast kan het zijn dat niet alle apps en programma’s al compatibel zijn, waardoor je er mogelijk tijdelijk geen gebruik van kunt maken. Maak ook altijd een back-up voor je begint met de update.

iOS 9 is vooral interessant vanwege de vernieuwde functies van Siri, de Notities-app en News. Siri is proactiever geworden, waardoor afspraken die je per mail maakt automatisch in je agenda opduiken en je continu apps en contacten te zien krijgt die je op dat moment goed zou kunnen gebruiken. Check je bijvoorbeeld altijd Facebook voordat je gaat slapen, dan staat deze app in het rijtje.

De News-app is op dit moment alleen te gebruiken voor Amerikaanse gebruikers, maar met een simpele trick heb ook jij de applicatie in een handomdraai geactiveerd. Als je onder Instellingen – Algemeen – Taal en Regio aangeeft dat je uit de Verenigde Staten komt, dan kan ook jij News namelijk al gebruiken. Het kan zijn dat je je iDevice wel even opnieuw op moet starten.