Polar verwerkt hartslagmeter in t-shirt voor sporters

Polar Team Pro Shirt

Eén van de bekendste fabrikanten van hartslagmeters voor sporters is Polar. Van oudsher maakte het bedrijf hartslagbanden voor om je borst met een los horloge om de resultaten af te lezen en die maakt het bedrijf nog steeds. Maar uiteraard staat de ontwikkeling niet stil: Polars nieuwste aanwinst is een hartslagmeter die verwerkt zit in een shirt.

Het Polar Team Pro Shirt is een strak mouwloos sportshirt waarbij aan de binnenkant twee sensoren zitten verwerkt in de stof; deze meten je hartslag. Daarnaast zit er een kleine tracker die je in je nek in het shirt verstopt met daarin een GPS-sensor. Deze meet extra informatie, zoals je beweging en versnelling. Dit kleine kastje wordt ook gebruikt om alle data die het shirt verzamelt draadloos te versturen.

Polar Team Pro

Met het Team Pro Shirt richt Polar zich op professionele sporters. Het shirt is namelijk aan te sluiten Polar Team Pro, een coachingplatform waar trackers van een heel team mee verbonden kunnen worden. Hierdoor kan bijvoorbeeld een voetbalcoach zijn spelers via een iPad in de gaten houden. Daarnaast kunnen speler met een sporthorloge hun eigen statistieken inzien.

Polar Team Pro Shirt

Op dit moment werkt Team Pro nog met borsttrackers, maar het shirt vormt dus een interessant alternatief. Het zit waarschijnlijk een stuk lekkerder dan zo’n band om je borst en het ziet er ook nog eens beter uit.

Hoeveel het Polar Team Pro Shirt gaat kosten is nog onduidelijk. In maart komt het in de VS op de markt.

Polar Team Pro Shirt