Qualcomm leert 3.000 kinderen per jaar een robot bouwen

We horen al een tijdje dat techbedrijven diversiteit hoog in het vaandel hebben staan, maar hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk een diverser personeelsbestand krijgt? Qualcomm denkt het op te kunnen lossen door jaarlijks 3.000 studenten langs te vragen.

De techgigant startte vorig jaar met Thinkabit Labs, een mini-school binnen het hoofdkantoor in San Diego. Drie dagen per week rijden de bussen met middelbare scholieren af en aan, zodat zij kennis kunnen maken met de techindustrie, schrijft Wired. Het gaat vooral om scholieren die normaal gesproken niet zo snel aan de slag zouden gaan in deze branche, zodat Qualcomm ze al op jonge leeftijd enthousiast kan maken.

De kinderen leren onder andere hoe een robot werkt en na de dag bij Qualcomm hebben ze er zelfs zelf eentje gebouwd. “We hadden maar één doel: jongeren inspireren en vertellen over banen die we waarschijnlijk niet kennen”, aldus Jennifer Manfredi, een van de initiatiefnemers achter het programma. “We hopen uiteindelijk dat ze het leuk gaan vinden om in onze industrie aan de slag te gaan.”