Qualcomm wil elektrische auto’s draadloos gaan opladen

Je kunt steeds meer apparaten draadloos opladen, maar binnenkort hoef je ook je auto niet meer aan de snellader te koppelen. Qualcomm is namelijk van plan om opladers te ontwikkelen die je in een parkeerplek kunt integreren.

Qualcomm is een belangrijke speler op het gebied van inductieladers, die het merk bijvoorbeeld al gebruikt in de Formula E. Er is echter nog geen toepassing die in het dagelijks leven gebruikt kan worden door bezitters van elektrische auto’s. Dat is wel de bedoeling, dus Qualcomm is een samenwerking gestart met Brusa, een bedrijf uit Zwitserland dat onderdelen produceert voor elektrische auto’s. Zij moeten nu gaan helpen om de laders van Qualcomm verder te ontwikkelen én produceren.

Het is nog niet duidelijk of dit betekent dat Halo op korte termijn ook voor straatauto’s geschikt is, maar Brusa zegt dat er interesse is van meerdere grote autofabrikanten. Zij zouden de techniek maar wat graag willen verwerken in nieuwe voertuigen. “Dat gaat elektrisch rijden een enorme boost geven”, aldus Josef Brusa, CEO bij het gelijknamige bedrijf. “Dit is de manier om het onderscheid te maken met auto’s met een verbrandingsmotor. We zijn dan ook vastbesloten om draadloos laden realiteit te maken.”