Qualcomm’s nieuwe processor laadt je smartphone in recordtijd op

Het is een van de grootste ergernissen van mobiele telefoons: ze zijn snel leeg en het opladen duurt vaak langer dan jij tijd hebt. Vanaf volgend jaar komt daar gelukkig verandering in. Volgens chipmaker Qualcomm zullen we onze smartphones en tablets dan namelijk een stuk sneller kunnen opladen.

Schermafbeelding 2015-09-15 om 12.04.51

Het bedrijf levert de processors voor enorm veel fabrikanten, waaronder Samsung, LG en Huawei. Het is de bedoeling dat volgend jaar Quick Charge 3.0 door de meeste smartphones ondersteund gaat worden. Dankzij deze laadtechnologie is het de bedoeling dat smartphones na een half uur voor 80 procent opgeladen zijn. Quick Charge 3.0 zal 38 procent sneller zijn dan het huidige Quick Charge 2.0. Met deze laadtechnologie zijn smartphones na een half uur voor 60 procent opgeladen.

Schermafbeelding 2015-09-15 om 12.04.23

Het nieuwe Quick Charge 3.0 maakt gebruik van een algoritme dat zelf het juiste voltage kan regelen voor het apparaat dat moet worden opgeladen. Hierdoor krijgt elk apparaat het juiste aantal volt binnen, zodat ze sneller opgeladen worden. Op dit moment werken de opladers nog met een vaste spanning, waardoor het soms enorm lang kan duren voordat een bepaald apparaat volledig is opgeladen.

Apparaten die op dit moment al gebruik maken van nieuwe processors zoals de Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430 kunnen al wel worden opgeladen met Quick Charge 3.0.