Quantified Ouderschap: Teddy the Guardian helpt ouders bij monitoren van gezondheid bij hun kroost

Het wordt voor nieuwe ouders steeds vaker een technische aangelegenheid, zo lijkt het wel. Steeds vaker zien we (kleine) technologische revoluties die het monitoren van de gezondheid van de kroost steeds gemakkelijk moet maken. Zoals Teddy the Guardian.

Terwijl Withings al weer enkele jaren geleden het spits afbeet met hun Baby Monitor, zagen we recent al weer de volgende stappen in modern ouderschap voorbij komen. Zoals Jerry, de teddybeer die kinderen met diabetes moet helpen, of de (semi)slimme luier, bijvoorbeeld.

Waar Jerry de beer zich richt op kinderen met diabetes, moet zijn neef Teddy the Guardian zich bezighouden met het geven van een all-round beeld van de gezondheid van de kleine. Door middel van een handdruk of het plaatsen van Teddy’s poot op het voorhoofd van het kind kan de beer temperatuur, hartslag en bloedzuurstof meten.

De beer is uitgerust met een Arduino en diverse sensoren (wellicht deze sensoren zelfs), die op hun beurt weer synchroniseren met een bijbehorende app voor je smartphone. Op deze manier ontstaat er een soort gezondheidsdagboek van het kind op een manier die minder vervelend is en in zijn geheel niet lijkt op een doktersbezoek.

Teddy the Guardian is nu te bestellen en kost $69. De eerste leveringen worden in oktober van dit jaar verwacht.