Quirky en GE lanceren maar liefst 6 nieuwe Smart Home producten

Quirky en General Electric (GE) hebben in New York een serie van maar liefst 6 nieuwe Smart Home producten en diensten aangekondigd. De meest opvallende is misschien wel Norm, de ‘dood aan de thermostaat’ volgens zijn makers.

Dat klinkt tamelijk pretentieus, maar de belofte van Norm is er wel naar. In plaats van één centrale plek waar de temperatuur wordt bepaald, bepaald Norm zijn acties op basis van diverse sensoren door het hele huis. Zo kan de compacte computer herkennen in welke delen van het huis daadwerkelijk mensen aanwezig zijn en op die plekken de temperatuur aanpassen.

Die bewegingen door het huis meet Norm met eigen sensoren of die van andere smart devices in het huis. De prijs van Norm is ook interessant, de gadget moet binnen enkele weken al op de markt verschijnen met een prijskaartje van $80.

Maar Quirky en GE lanceerde nog eens vijf slimme en zeer betaalbare smart devices:

10_28_14_OVERFLOW_0366Overflow

Een slimme watersensor die een lekkage in kelder of garage snel ontdekt en een seintje stuurt naar je smartphone. Het idee is dat snel ingrijpen kostbare reparaties of beschadigingen aan opgeslagen materiaal voorkomt. De Overflow komt op $35.

Tripper_Angle_1-8_Triple_wall

Tripper

De Tripper is een compacte raam of deur sensor om je huis te beveiligen. Het kleine apparaatje moet zo’n 2 jaar meegaan op één volle batterij. De Tripper komt in een setje van 2 sensoren en kost $35.

OUTLINK_OUTLET_PK_PHONE_11344_dark-gradient

Outlink

Een aangepaste wandcontactdoos die direct inzichtelijk maakt hoeveel energie en bijbehorende kosten er wordt verbruikt door apparaten die zijn aangesloten. De Outlink komt op $50 per contactdoos.

TAPT_APP_4171_HAND_WEB

Tapt

Misschien heb je wel interesse in slimme verlichting, maar geen behoefte om al je lampen individueel te vervangen. De Tapt is dan een oplossing. De lichtschakelaar is te bedienen via de Wink-app van Quirky en maakt van je ‘oude’ lampen direct slimme jongens. Prijskaartje is $60.

ASCEND_BLACK_PK_7892_dark-gradient

Ascend

Maakt automatisch openende garagedeuren net nog  dat tikkeltje slimmer: geef vrienden en familie bijvoorbeeld tijdelijk toegang via de Wink-app of open de deur voor ze vanaf je werk. De Ascend kost $90 is niet helemaal draadloos: hij zal in een wandcontactdoos moeten worden geprikt.

Hoewel een deel van de nieuwe sensoren al nu te bestellen zijn, zal het complete assortiment pas begin 2015 te koop zijn. Nét te laat voor de feestdagen dus, helaas.