Startup maakt activity tracker in de vorm van een pet

Eigenlijk is het gek dat er nog niet eerder gedacht is aan een activity tracker in de vorm van een pet. De meeste wearables richten zich op arm, pols of hals, maar het Israelische LifeBeam houdt liever het hoofdje er bij.

De nieuwe pet en zonnecap van het bedrijf houdt je hartslag bij, telt je stappen, analyseert je passenritme en versnellingen en geeft inzicht in het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Alles wat je van een moderne activity tracker mag verwachten dus, alleen dan in de vorm van een pet die verbinding maakt met je Android, Windows of iOS smartphone via Bluetooth.

Dat niet alleen, de cap maakt ook verbinding met hardloopbanden, hometrainers, fietscomputers en GPS-trackers die beschikken over Bluetooth om meer informatie te verzamelen.

main-pic_hat

Om al die data te verzamelen maakt de pet naast een accelerometer en ook gebruik van een slimme techniek om de bloeddoorvoer in je aderen te meten. Met fotoplethysmografie (PPG) meet men via een LED en fotosensor hoe snel het bloed door je aderen gaat om op basis daarvan bijvoorbeeld je hartslag te meten. LifeBeam is niet onbekend met de technologie en wist eerder al zeer accurate resultaten te behalen met PPG in hun slimme fietshelm.

De pet en zonnecap van LifeBeam moeten binnenkort op de markt verschijnen en zullen rond de $99 gaan kosten.

lifebeam-hat-and-visor