Ran Merkazy (Samsung) over de toekomst van smart homes: Je wasmachine wordt steeds slimmer

Tijdens de IFA in Berlijn sprak Numrush met Ran Merkazy, Head of Domestic Appliances Innovation bij Samsung. Wat volgde was een filosofisch gesprek over de wijze waarop technologie in ons dagelijks leven steeds slimmer wordt, en hoe het ons dagelijks handelen in de toekomst makkelijker moet gaan maken.

Merkazy gaat onder meer in op de nieuwe producten die Samsung tijdens de IFA lanceerde: De Samsung Gear S smartwatch, Gear Circle headphone en natuurlijk de Gear VR virtual reality bril. Die laatste is vooralsnog specifiek op de game markt gericht zegt Merkazy, en voor mensen die voor een ‘full immersive experience’ willen gaan. De nieuwste ‘earable‘ van Samsung, de Gear Circle, gaat volgens hem juist minder ver, en is speciaal ontworpen voor mensen die gadgets zo onopvallend mogelijk willen gebruiken in de echte wereld.

Echt enthousiast wordt Merkazy als het over zijn eigen domein gaat: De toekomst van smart homes. Hardware kan wat hem betreft nog veel slimmer dan het nu al is, en dus streven we naar een wereld waarin wij mensen niet langer een slaaf van onze werkzaamheden en apparatuur zijn, maar de apparatuur ons werk uit handen neemt. Als voorbeeld noemt hij de steeds slimmer wordende wasmachines, zoals Samsung’s WW9000, die zelf herkend hoeveel was er in de machine zit, wat je meest gebruikte wasprogramma is en hoeveel wasmiddel het moet gebruiken.

Volgens de Samsung topman is het de bedoeling dat technologie steeds meer een ondersteunende rol in ons leven gaat spelen, zoals bijvoorbeeld in de film Her van Spike Jonze geschetst wordt. Bekijk het hele interview dat Numrush eerder deze maand had hieronder: