Raspberry viert zijn verjaardag met Raspberry Pi 3 met wifi en bluetooth

Exact vier jaar geleden, op 29 februari 2012, lanceerde Raspberry zijn originele 256 MB Raspberry Pi Model B. Afgelopen vier jaar hebben ze meer dan 8 miljoen mini-computers verkocht en dat vieren ze vandaag met de release van de nieuwe Raspberry Pi 3.

De nieuwe Raspberry is de opvolger van de Raspberry Pi 2 en is vanaf vandaag te koop voor dezelfde prijs: 35 dollar. In een blogpost laat Raspberry weten dat er het eerste half jaar van 2015 gewerkt is aan het ontwerpen van een aantal prototypes waarbij een nieuwe chip werd toegevoegd. De grootste verandering ten opzichte van de Pi 2 is dan ook de ondersteuning voor wifi en bluetooth via deze chip.

Qua uiterlijk is er daarnaast bijna niks veranderd. Alleen de LED-lampjes zijn verplaats naar de andere kant van het bordje om plek te maken voor een kleine antenne.

Raspberry lanceerde afgelopen december ook al de Raspberri Pi Zero dat slechts 5 dollar kost. Dit kleine bordje mist een ethernet-aansluiting en grote USB-poorten, maar is wel 40 procent sneller dan de Raspberry Pi 2.

De nieuwe mini-computer is vanaf vandaag te koop voor 35 dollar via bijvoorbeeld Kiwi Electronics.