Review LG Q7: Goedkope telefoon met veel kracht en strak ontwerp

LG-Q7

Als we het over smartphones hebben, kijken we tegenwoordig veelal naar welke de beste specificaties bieden. Maar aan een geweldige telefoon hangt vaak ook een hoog prijskaartje. Niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een telefoon en dankzij LG hoeft dat ook niet. De LG Q7 is namelijk een prima telefoon met een net zo prima prijskaartje.

De LG Q7 heeft een strak ontwerp. De telefoon bevat een 5.5 inch FHD-scherm met FullVision. Daardoor heb je een heldere beeldkwaliteit waar de kleuren goed in naar voren komen. En dankzij de beeldratio van 18:9 kijk je zonder problemen naar een leuke film of video.

Verder bevat de telefoon een metalen behuizing. Veel telefoons kiezen tegenwoordig voor een glazen behuizing, omdat de signalen van je WiFi en telefoonnetwerk daar beter doorheen komen. Dat is bij de Q7 dus niet het geval, maar de telefoon biedt nog steeds een prima bereik. Nadeel van het ontwerp is wel dat het een magneet is voor vingerafdrukken.

Verder bevat de telefoon, in tegenstelling tot veel premium-telefoons, wel een rand om het scherm. Aan de zijkanten zijn die randen gelukkig niet heel dik, boven en onder lever echter wel duidelijk wat ruimte van het scherm in. Prettig is wel dat de telefoon een dun ontwerp heeft en licht aanvoelt in de hand.

LG Q7

Camera

Achterop vinden we een zeer snelle vingerafdrukscanner die zijn werk prima doet. Ook zit hier natuurlijk een camera, namelijk een 13 megapixel-camera. De camera kan zowel foto’s schieten in een 4:3-verhouding als een 18:9-verhouding. het is maar net wat je voorkeur heeft.

De kleuren in de foto’s komen prima tot zijn recht, al zijn ze niet zo rijk als bij een premium telefoon. De foto’s zijn echter meer dan prima, aangezien ze ontzettend scherp zijn en je ook met minder licht nog een mooi beeld neer kunt zetten.

Voorop zit nog een 8 megapixel-camera voor selfies. Dit is een groothoeklens, waardoor je gemakkelijker selfies maakt met een groep. Leuk voor een avondje uit bijvoorbeeld. De selfie-camera heeft verder een portret-modus, waarmee je de achtergrond wazig kunt maken.

QLens

Leuke toevoeging is de QLens. Door de camera-app te openen en te richten op een voorwerp wat je wilt fotograferen, gaat de telefoon zoeken naar wat het is. Het voorwerp wordt gescand en vervolgens wordt op het internet gezocht wat het precies is. Ook is er een optie om te shoppen via Amazon door een voorwerp te fotograferen.

LG Q7

De functie werkt echter niet altijd even goed. Mijn Google Pixel zag hij aan voor een iPhone, maar om eerlijk te zijn lijken dit soort telefoons ook steeds meer op elkaar. Een blikje Coca-Cola pakte hij echter wel goed: ik kreeg direct een oude reclame van het merk met Betty Boop te zien. En ook verschenen er foto’s van mensen met cola in hun handen.

Prestaties

Hoewel de Q7 natuurlijk een midrange-toestel is en de prestaties minder zijn dan bijvoorbeeld zijn grote broer LG G7 ThinQ, is het toestel nog behoorlijk rap. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door 3GB aan RAM-geheugen en een Octa Core-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz.

Het openen van apps en het wisselen tussen schermen gaat allemaal behoorlijk rap, wat wel zo prettig is. De telefoon bevat verder nog 32GB aan opslag, wat je uit kunt breiden tot maximaal 2TB met een microSD-kaart.

Mocht je geluid belangrijk vinden, dan hebben we ook nog wat positief nieuws. Hoewel de speakers op een telefoon nooit zo goed zullen zijn als die je gekocht hebt voor bijvoorbeeld bij je televisie, komt er best een prima geluid uit de Q7. Dit is te danken aan DTS: X Surround Sound. Muziek klinkt prima, evenals het geluid bij films en series.

Prima prijs, prima telefoon

Een midrange-telefoon zal altijd verbleken tegenover een premium-variant. Maar de LG Q7 weet zich prima staande te houden tussen de agressieve concurrentie van alle verschillende merken. De telefoon heeft goede prestaties, een prima camera en een prettig scherm.

Voor veel mensen zal het bovendien een verademing zijn om eens niet tegen die tegenwoordig alombekende inkeping in het scherm te zijn. Hoewel je hier een iets dikkere rand voor terugkrijgt, ziet het geheel er gewoon strak uit. Bovendien is de telefoon lekker licht.

LG Q7

De telefoon is bovendien water- en stofdicht, wat wel zo prettig is als je net als ondergetekende een kluns bent en er nog wel eens wat water over laat vallen. De telefoon is beschikbaar in de kleuren New Aurora Black, Lavender Violet en New Moroccan Blue. Je koopt de LG Q7 vanaf 299 euro.