Zien: Regisseur Jon M. Chu maakt korte film met iPhone Xs Max

iPhone Xs

Apple onthulde recentelijk de iPhone Xs Max. En een nieuwe telefoon met een verbeterde camera vraagt natuurlijk om een goede test. Wired voerde die uit, door de telefoon aan filmregisseur Jon M. Chu te geven. Hij maakte vervolgens een korte film met de telefoon.

Chu is vooral bekend van de film Crazy Rich Asians. Maar in plaats van met dure apparaten te werken, had hij nu dus niets meer dan een iPhone. De film werd in 4K gemaakt met de standaard camera-app op de iPhone. Alle beelden zijn vanuit de hand gemaakt. Ook zijn er geen kleurcorrecties gedaan tijdens het editen van de film.

De film geeft een beeld van de oefenruimte van Luigi Rosado, een danser. En Chu besloot dit onder de moeilijkste omstandigheden te doen. De oefenruimte is een garage met felle lampen. En alles werd ’s avonds en ’s nachts opgenomen. Chu testte verder zoveel mogelijk van de functies op de camera, zoals slow-motion.

Resultaten

De camera blijkt echter goed te zijn. Niet alleen ziet de film er goed uit, maar Chu was ook onder de indruk van de telefoon. “Ik bewoog veel en de focus paste zich aan terwijl ik bewoog, maar het vond het onderwerp erg goed. Er is een shot aan het einde waarbij ik naar de garage ren. Dankzij de ingebouwde stabilizers is dat best een smooth beeld geworden.”

Ook de kleuraccuraatheid vond Chu erg goed. “Je kan de kleuren zien, ze poppen echt. Ik deed een aantal shots overdag die niet in de film zijn gekomen, en die beelden waren iets koeler. Maar als je ’s avonds filmt, wordt de video warmer. Je kunt de kleuren aanpassen zoals je wilt, maar ik filmde met de standaard instellingen.”

Mocht je dus op zoek zijn naar een telefoon met een goede camera, dan is de iPhone Xs Max zeker een optie. De iPhone Xs heeft overigens dezelfde camera met dezelfde functie, dus je kunt ook daarvoor gaan.