Rings of Power seizoen 1 is afgelopen. Dit weten we al over seizoen 2

Galadriel in Rings of Power

De Amazon Prime-serie Lord of the Rings: Rings of Power is er één die voor aardig wat verdeeldheid zorgt: de één vindt hem vreselijk – onder meer omdat er best wat vrijheden genomen zijn met het werk van Tolkien – de ander is razend enthousiast. Ondanks die wisselende meningen heeft Amazon al bekendgemaakt dat er sowieso een tweede seizoen komt. Dit is wat we nu al weten over Rings of Power seizoen 2.

Let op: hieronder volgen spoilers voor Rings of Power seizoen 1!

Het eerste seizoen van Rings of Power gaf ons ieder geval vast wat grote onthullingen en belangrijke plotpunten. Zo weten we nu eindelijk wie Sauron is en is bevestigd wie Gandalf is. Daarnaast werden de eerste drie ringen gemaakt, met als doel de Elven te redden. Maar wij weten natuurlijk allang dat ze veel meer doen dan alleen dat.

De komende jaren gaan we daar nog veel meer van zien. JD Payne – medeshowrunner – heeft namelijk al in juni tegenover Indiewire gezegd dat Amazon de rechten heeft gekocht om een show van 50 uur te maken. Met andere woorden: er komen sowieso maar liefst vijf seizoenen. En een groot deel daarvan is al bedacht, aldus Payne. “We weten zelfs al wat het laatste shot van de laatste aflevering gaat zijn.”

Seizoen 2 is al in de maak

Het goede nieuws is dat seizoen 2 niet alleen bevestigd, maar zelfs al in de maak is. De productie begon namelijk deze maand.

Toch is er ook slecht nieuws: het duurde maar liefst 18 maanden om seizoen 1 te filmen. De kans is dus groot dat we nog lang moeten wachten tot Rings of Power seizoen 2 verschijnt. Toch wordt er wel hard doorgewerkt, aldus Jennifer Salke, het hoofd van Amazon Studios, tegenover Variety. “We willen zo min mogelijk tijd tussen de seizoenen hebben, maar het niveau wel net zo hoog houden. Dus het duurt zolang het duurt. Maar we proberen snel te werken, wat de reden is dat deze jongens [de schrijvers, red.] tijdens hun pauze hebben geschreven. We gaan snel.”

De kans is dus groot dat we tot eind 2023 of misschien zelfs begin 2024 moeten wachten tot het tweede seizoen op het kleine scherm verschijnt. Een exacte datum is helaas nog niet gegeven.

THe Lord of the Rings: The Rings of Power

Waar gaat seizoen 2 over?

Toch is er al best wat bekendgemaakt over dat tweede seizoen. De showrunners hebben tegenover Esquire vast wat tipjes van de sluier gelicht over het plot. Galadriel is in seizoen 1 bijvoorbeeld misleid door Sauron, wat in seizoen 2 vast nog wel een staartje krijgt. “Zelfs toen ze wist dat Sauron deels betrokken was bij de wetenschap om de ringen te maken, zagen we dat ze toestemming gaf om de ringen toch te maken”, aldus Payne.

“Ze moet wat verantwoordelijkheid op zich nemen; ‘Ik heb de Dark Lord kracht gegeven. Ik heb zijn leven gered op een vlot. Ik was medeverantwoordelijk voor zijn mogelijkheid om een leger te gaan leiden.’ Dat is best veel om mee om te gaan en om verantwoordelijk voor te zijn. Dus ik denk dat we kunnen verwachten dat ze dit oppakt en zien hoe haar beslissingen haar verschillende relaties beïnvloeden.”

Daarnaast zien we in de toekomst mogelijk nog meer van Celeborn, Galadriels man. Hij werd eerder al even genoemd, toen Galadriel vertelde dat ze hem nooit meer gezien had. Maar hij is dus niet dood en dat kan later nog een rol gaan spelen. “Nu we de fundering van haar relaties met Sauron, Elrond en zelfs Gil-Galad hebben neergelegd, hebben we in toekomstige seizoenen de kans om te zien hoe andere relaties, mogelijk ook die met Celeborn, andere kanten van haar laten zien.”

Daarnaast gaat de aanwezigheid van Sauron voor diverse gebeurtenissen zorgen in het tweede seizoen. Er moeten immers nog meer ringen gemaakt worden, die volgens de showrunners steeds weer voor een nieuw deel in het verhaal kunnen zorgen en een nieuwe wending kunnen vormen in Saurons ontwikkeling in de Second Age. In de achtste aflevering zouden zelfs al hints zitten over waar het verhaal naar toe gaat.

In de tussentijd: herkijken!

De kans is natuurlijk groot dat je dergelijke hints nog niet gezien hebt. Dus terwijl we wachten op Rings of Power seizoen 2, kun je het eerste seizoen gewoon nog een paar keer overnieuw kijken, zodat je al die pareltjes kunt vinden. Daarnaast staan ook alle Lord of the Rings– en Hobbit-films op Amazon Prime, waarin we zien hoe het verhaal van Sauron afloopt.

Beeld: Amazon Prime