Ga maar klaar zitten voor nostalgie: deze reboots komen eraan!

That 70's Show, That 90's Show, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp

We leven momenteel in een bijzondere tijd van televisie: de tijd van de reboots. Na het succes van series als Sex and the City, Will & Grace en That 70’s Show een paar decennia terug (ja, het is alweer zolang geleden), besluiten steeds meer netwerken om een reboot te maken van populaire series. De komende tijd komen er weer een paar potentieel toffe projecten aan, waar wij nu al niet op kunnen wachten. Wij zetten er drie voor je op een rij.

Grease: The Rise of the Pink Ladies

De film Grease is een waar icoon geworden, net als de T-Birds – van Kenickie en John Travolta’s Danny – en de Pink Ladies, waar onder meer Frenchie en Rizzo in zaten. Dat er een vervolg op deze populaire film kwam, was dus geen verrassing. En nu wordt er opnieuw gewerkt aan een project in het bekende universum, al speelt deze zich vóór de bekende films af.

Het gaat om Grease: The Rise of the Pink Ladies, die zoals de naam al doet vermoeden over de Pink Ladies gaat. Deze serie speelt zich vier jaar voor de originele film af en volgt vier meiden die op hun eigen manier lol durven te hebben, wat voor een morele paniek zorgt die Rydell High voor altijd veranderd.

via GIPHY

Net als de originele film is ook dit een musical, met geheel nieuwe muziek én nieuwe acteurs. Dus nee, voor zover we weten gaan we Sandy – die overigens onlangs overleden is – en Danny of andere bekende gezichten niet terugzien.

De serie krijgt in ieder geval tien afleveringen en verschijnt op Paramount+, wat helaas alleen in de VS beschikbaar is. Maar wie weet, misschien komt de serie ook nog naar Nederland. Wanneer Grease: The Rise of the Pink Ladies precies verschijnt, is nog onduidelijk, maar dat is sowieso dit jaar nog.

That ’90s Show

Zorg dat je een goede, nostalgische bui hebt, want de volgende in de lijst met reboots is die van That ’70s Show! En hierbij is sprake van dubbelop nostalgie, want deze nieuwe serie gaat zich afspelen in de jaren negentig.

Qua set is er in ieder geval weinig veranderd: ook deze nieuwe serie speelt zich af in Wisconsin, en dan vooral in het huis van Red en Kitty Forman. Op de eerste foto’s zien we zelfs dat de kelder nauwelijks veranderd is. De cast is logischerwijs wel anders, want in deze serie volgen we niet de zoon van Red en Kitty – Eric – maar hun kleindochter Leia. Leia is de dochter van Eric Forman en Donna Pincioti, die in de laatste aflevering van That ’70s Show weer bij elkaar leken te komen.

Zowel Eric als Donna keren terug voor een gastrol, net als Fez, Kelso en Jackie. Daarnaast komt ook Tommy Chong terug voor een gastrol als Leo. En natuurlijk gaan we Red en Kitty weer zien. Helaas is de kans klein dat ook Hyde weer terugkeert, aangezien hij voor de rechter moet verschijnen, omdat hij beschuldigd is van seksueel misbruik.

Het eerste seizoen van de serie krijgt sowieso tien afleveringen, die allemaal op Netflix verschijnen. Helaas is nog niet bekend wanneer de serie precies verschijnt.

Frasier

We hoorden er al jaren geruchten over. We hoopten erop. En nu is het echt zo: de hitserie Frasier krijgt een reboot. En daarmee is de nieuwe serie een unicum – niet alleen in deze lijst met reboots, maar überhaupt. Frasier was namelijk al een spin-off van de hitserie Cheers. De nieuwe serie is dus een vervolg op een vervolg.

En er zijn direct al wat vergelijkingen. Natuurlijk draait deze serie weer om Frasier Crane zelf. En ook nu zien we hem weer op een nieuwe locatie. In de serie Cheers volgen we namelijk een bar in Boston, waar Frasier uiteindelijk ook een vaste gast wordt. In de spin-off volgen we hem als hij terug naar Seattle verhuist, waar hij vandaan komt en waar zijn familie nog steeds woont. Aan het einde van de serie leek hij naar Chicago te verhuizen. En nu is bevestigd dat we hem inderdaad niet in Seattle gaan zien, maar ergens anders. Misschien dus wel in Chicago.

via GIPHY

Veel details zijn er helaas nog niet. Zo weten we nog niet wie er naast Kelsey Grammer als Frasier terugkeren. Maar wie weet, misschien zien we Roz, Daphne of Niles nog wel in een gastrol. Vader Martin keert helaas niet terug, aangezien acteur John Mahoney overleden is.

Wanneer de serie verschijnt, is helaas nog niet bekend. Wel weten we dat hij op Paramount+ moet komen.

Beeld: Shutterstock.com