Dit wil je hebben: Een robot van Lego die kerstkaartjes voor je schrijft

De dagen vlak voor kerst waren voor mij altijd een complete horror. Ieder jaar kwam mijn moeder namelijk aanzetten met ongeveer 200 kaartjes waar mijn naam op moest. Twee uur en een erg lamme hand verder was ik eindelijk klaar. En had ik een rothumeur. Maar deze tieners hebben een veel betere manier gevonden, die ik als kind graag in huis had gehad: een robot van Lego die de kaartjes voor je schrijft.

Het gaat om de Holiday Plott3r, die gemaakt is met Lego MindStorms. Deze modulaire robot kun je van alles laten doen, in dit geval bijvoorbeeld een sneeuwvlok, kerstboom of een kerstman op je kaartjes laten schrijven. Het systeem werkt met een speciale printer en twee markers om de plaatjes stipje voor stipje te maken. Zodra de robot klaar is, komt er een tweede systeem in actie dat een envelop om je kaart heen doet.

Mocht jij dus ook jaarlijks ruim 200 kaartjes schrijven, denk dan eens of het maken van een robot als deze niet veel handiger is! Het scheelt je in ieder geval een hoop kramp in je hand.