Apple komt met rode versie van iPhone 7 en iPhone plus

rode iPhone 7 kopen

Apple werkt al jaren samen met Product Red. Dat is een merk dat samenwerkt met allerlei bedrijven om via kenmerkende rode producten geld op te halen voor Global Fund, een organisatie die aids wil bestrijden. In het verleden waren er daarom al rode iPods en de Product Red-hoesjes zijn er voor bijna ieder Apple-product en daardoor inmiddels ook niet bijzonder meer. Een rode iPhone was er echter nog niet. Tot nu toe dan. Zojuist heeft Apple namelijke een rode iPhone 7 en iPhone 7 plus aangekondigd.

De Product Red iPhone 7 (Plus) is gelijk aan de normale iPhone 7 qua hardware en functies. Het enige verschil is de kleur: de behuizing is knalrood. Hij is wel gewoon gemaakt van aluminum, zoals ook bijvoorbeeld de matzwarte en zilveren iPhone 7. De voorkant van het toestel is wit.

Rode iPhone 7 kopen

Wil je de rode iPhone 7 kopen? Dat kan vanaf komende vrijdag, 24 maart, via de online Apple Store. Hij zal ook verkocht worden door Apple resellers en providers die een deal hebben met Apple. De rode telefoon gaat niet meer kosten dan een normale iPhone 7 of iPhone 7 plus, maar een 32 GB-versie is er niet.

Dat betekent dat de prijs start bij 879 euro voor een 128 GB iPhone 7. Wil je de rode iPhone 7 plus kopen? Dan betaal je minstens 1019 euro.

iPhone SE met meer opslag

Apple kondigde vanmiddag ook een nieuwe versie van de iPhone SE aan. Een jaar geleden introduceerde Apple dit toestel dat zich laat samenvatten als een iPhone 6S in de behuizing van een iPhone 5S. Een krachtige, compacte iPhone voor minder dan 500 euro.

De enige beperking was dat er enkel een versie met 16 GB en 64 GB opslag was. Vanaf vrijdag kun je bij Apple ook een 128 GB iPhone SE bestellen voor 599 euro. De 16 GB-variant wordt vervangen door een 32 GB iPhone SE voor dezelfde prijs (489 euro). Ondanks dat het toestel inmiddels een jaar oud is, is de hardware verder niet geüpgrade.